lunedì 8 marzo 2021

TRAINING PRO VIAȚĂ

                                          TRAINING PRO VIAȚĂ




  În după amiaza zilei de 4 Martie 2021 tinerii Nepsis din Civitavecchia, printre care și membrii "Diaspora pentru Viață", au participat la un curs de formare Pro Viață organizat de Centrul de Studii Aurhelio în orașul Santa Marinella. Invitatul zilei a fost vicepreședintele asociației "Pro Vita e Famiglia" Jacopo Coghe, care ne-a ilustrat aspectele pro și contra privitoare la viață, eutanasie și orientare sexuală.

  În primul rând, observăm o schimbare de limbaj în ceea ce privește terminologia folosită de asociațiile care susțin libertatea femeii, precum "maternitate surogat" în detrimentul "uterului de închiriat" sau "întrerupere de sarcină" în loc de "avort", de parcă ar căpăta prin minune o nuanță mai corectă din punct de vedere moral. Mămicile, de foarte multe ori, se gândesc dacă bebelușul va fi un obstacol în calea vieții prin care își condamnă cariera sau un imbold pentru a lupta în ciuda tuturor dificultăților. Avortul comportă atât o traumă adâncă peste care greu își va găsi liniștea, cât și pierderea sensului maternității, darul cel mai de preț al unei femei. Dacă femeia are dreptul să aleagă ce anume să facă cu propriul corp, atunci dreptul copilului din pântece unde mai este?

  Pe lângă asta, constatăm marginalizarea bărbatului și inutilitatea rolului său în relație, aspect care dăunează enorm vieții de familie. Familia este din ce în ce mai "atacată" pentru că e singura instituție anticapitalistă în care membrii își dăruiesc unii altora timpul, dragostea și atenția în mod gratuit și dezinteresat, și care ține în picioare o societate stabilă în valori și principii firești. În momentul în care se elimină liantul societății, se modifică statutul ei, dintr-una solidă în una fluidă.

  Eutanasia este o metodă prin care se vrea suprimarea suferinței bolnavului, când de fapt ne dăm seama că în loc să aline suferința prin tratamente paliative, sistemul optează pentru eliminarea bolnavului. De altfel, această metodă implică probleme juridice, sociale și antropologice.

  Eliminarea diferențelor dintre persoane distruge identitatea omului și ar favoriza alienarea sa în contextul social în care trăiește, eliminând astfel apartenența sa unui anumit popor. 

  Mulțumim organizatorilor pentru invitație, nădăjduim să participăm și la următoarele întâlniri, cu ajutorul Domnului. 


Elena Andreea Constantin




Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *