sabato 20 marzo 2021

Atelier: "Adolescentul de astazi, familistul de maine"

 


Atelier: "Adolescentul de astazi, familistul de maine"




În zilele de 8 și 9 martie 2021 s-a desfășurat online atelierul "Adolescentul de astăzi, familistul de mâine", ținut de Părintele Cristian Stavriu, in cadrul "Săptămânii Tinerilor" Frăției Nepsis Italia, la care au participat tineri din Italia, România și nu numai. Atelierul a fost foarte frumos și interesant, iar Părintele a știut cum sa ne țină atenți timp de două ore în două zile succesive și să interacționeze cu fiecare dintre noi, făcându-ne să uităm de distanța impusă in situația actuală.

Viața este o luptă, mai ales pentru tinerii de astăzi, dar noi trebuie sa fim învingători, vii și să radiem dorința de viață.  Una din frământările tinerilor este organizarea vieții în așa fel, încât să dăm spațiul cuvenit atât familiei, cât și carierei. Părintele ne-a spus clar și frumos că, dacă il avem pe Dumnezeu, vom ști să le chibzuim pe toate. Vorba Părintelui Arsenie Papacioc, Dumnezeu coboară la noi, dar trebuie și noi să vrem asta. Este absolut necesar să dobândim dreapta socotință ca să stârpim "eu" -l foarte prezent în cuplurile de azi. Din ce în ce mai mult, tinerii tind să prefere concubinajul, pentru că e lipsit de responsabilitate și prin asta se evită deseori nașterea de prunci. 

Nu mai avem o legătură autentică cu Dumnezeu, dar trebuie sa ne reamintim ca totul vine de la Dumnezeu și sa ținem cont că este nevoie de calitate, nu de cantitate, atunci când ne rugăm, desconectandu-ne de lucrurile lumești. Tot ceea ce facem e important sa fie într-un duh bun. 

În concluzie, avem nevoie de putere ca să ne biruim pe noi și râvnă ca să mergem pe calea cea bună. Este vital sa ne dedicăm rugaciunii, pentru că aceasta ne va da răbdarea si forța necesară pentru a lua alegeri bune în viață. Mulțumim tinerilor de la "Departamentului pentru tineret" care s-au implicat în realizarea acestui proiect și, nu în ultimul rând, Părintelui Cristian. Doamne ajută!


A consemnat Elena Bianca Nistor

Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *