domenica 17 febbraio 2019

S-a deschis Biblioteca Parohială din Civitavecchia | Singura bibliotecă în limba română


La biserica ortodoxă română din Civitavecchia, în via Aurelia km. 77, este operativă și accessibilă publicului larg prima și deocamdată singura bibliotecă în limba română de pe litoralul nord al regiunii Lazio.

Parohia, pe lângă conservarea fondului de carte donat de Padre Lino, pune la dispoziție texte ale unor autori precum Mircea Eliade, Constantin Noica, Dumitru Stăniloae, Mircea Vulcănescu, Ernest Bernea, Mihai Eminescu, etc. Mai mult, se pot găsi cărți religioase, de istorie, literatură, narativă, pe teme politice, cărți dedicate școlarilor cât și celor mai mici, toate fiind consultabile atât la fața locului, cât și - lăsând propriile date - în afara clădirii.

Cărțile provin din donațiile prietenilor și credincioșilor Parohiei. Aceasta din urmă le găzduiește și, prin membrii Frăției Nepsis, gestionează întreaga colecție de circa 800 de volume, dintre care majoritatea catalogată, semnalând disponibilitățile și ultimele noutăți prin canalele sale de informație.

Biblioteca este dotată, de asemenea, de un catalog electronic ce poate fi accesat prin portalul Library Thing (https://www.librarything.com/catalog/parohiacivitavecchia/) permițând astfel o cercetare mai simplă după numele autorului, după titlu sau, unde disponibilă, chiar și după copertă. Tinerii au, așadar, posibilitatea de a-și îmbogăți propriile cunoștințe, chiar și în scopul cercetării pentru lucrarea de bacalaureat, de licență sau dizertație, consultând volumele din biblioteca parohiei.
Cu această ocazie, semnalăm celor care sunt sensibi divulgării culturii Tradiționale că Parohia este disponibilă să primească alte donații de cărți.

Prin deschiderea acestui nou spațiu dedicat culturii, auspicăm să contribuim în mod sensibil la aproprierea persoanelor, dar mai ales a tinerilor, spre lectură, în special cea în limba română.

Fiecare carte pare că închide în ea un suflet. Şi, cum o atingi cu ochii şi mintea, sufletul ţi se deschide ca un prieten bun”.
Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *