giovedì 9 dicembre 2021

Întâlnirea ecumenică pregatitoare pentru Nașterea Domnului Iisus Hristos


Luni seară, 6 decembrie 2021, s-a organizat o întâlnire ecumenică de pregătire a Crăciunului la Biserica San Pio X din Civitavecchia.

Un număr modest de persoane, aparținând unor confesiuni diferite, au participat la această întrunire, expunând mai multe puncte de vedere de  caracter religios asupra modului de trăire a timpului premergător Nașterii Domnului, cât și în zilele de Crăciun.

In special mod, m-a uimit o femeie venită din Olanda, care a explicat atmosfera pe care o oferă ziua Nașterii Domnului, nu doar in ziua cu pricina, ci în fiecare zi din cele 365 ce sunt într-un an. De altfel, dânsa a dat exemplu și ziua de naștere a  oricărei ființe umane care, din punctul ei de vedere de viață și credință, nu ar trebui sărbătorită cu fast, ci trăită ca o zi obișnuită în care sa mulțumim Domnului pentru darul vieții.

La finalul întrunirii o ceată de colindători a Frăției Nepsis a fost invitată să cânte colindul "Deschide ușa creștine", care a fost primit cu mare bucurie de publicul din sală, mai ales pentru faptul că a fost cântat atât în română cât și în italiană.

Tinerii Nepsis au încheiat seara la o pizzerie, petrecând astfel un moment minunat împreună! 

Slava Domnului pentru toate!

Fabiana Botezatu






Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *