lunedì 10 dicembre 2018

Al X-lea Congres al Frăției Nepsis din Italia [recenzie]

 

Cu prilejul împlinirii celui de-al 10-lea an de la înființarea Frăției Nepsis Italia, sâmbătă 8 Decembrie 2018 a avut loc, în locația Complexului Seraphicum din Roma, Congresul Aniversar Nepsis Italia. Evenimentul a chemat la adunare pe toți tinerii ortodocși din peninsula Italiei pentru marca împreună această aniversare petrecând laolaltă o zi folositoare pentru suflet în prezența a mari ghiduri spirituale din sânul Patriarhiei Ortodoxe Române.

Deoarece pentru oricine are o concepție spirituală a vieții toate activitățile posedă un caracter pe care-l putem denumi sacru, și Congresul Nepsis nu putea începe fără un moment de rugăciune, în particular prin slujba de Te Deum și rugăciunea de mulțumire adusă Bunului Dumenezu, oficiate de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan.

Plenul întrunirii a fost deschis făcând bilanțul activităților celor 10 ani de existență a Frăției Nepsis din Italia. Un bilanț pozitiv care vede energiile tinerilor ortodocși canalizate spre căutarea și totodată cultivarea Frumosului, a Adevărului și a Dreptății într-o societate precum cea modernă care și-a făcut un steag de luptă din profanarea și coruperea tinerilor de la vârste din ce în ce mai fragede insinuând dubiul și relativismul în gândurile lor.

A urmat conferința Preacucernicul Părinte Profesor Constantin Necula, de la facultatea de teologie din Sibiu, denumită „Credință ca exercițiu de mărturisire a unității”, un dialog-meditație despre cum sa-L mărturisim pe Hristos in lumea de astăzi, în cadrul căruia nenumărate au fost întrebările din partea nepticilor.

Prezenți la eveniment, cei din Asociația culturală din diasporă Rediviva din Milano, au prezentat mai multe apariții editoriale spre cunoștința tinerilor, atât în limba română cât și în italiană.

În cursul întrunirii au avut loc de asemenea mai multe ateliere de dezbatere pe diferite teme de actualitate, o zi plină așadar, mai ales în sensul calitativ al termenului, intercalată de vizionarea documentarelor ”Nepsis Italia 10 ani” și ”100 de ani de la Marea Unire”. A urmat colinda tinerilor Nepsis  și apoi întâlnirea s-a încheiat cu defilarea Stindardului Unirii și un concert de muzică psaltică susținut de către Grupul Coral Sf. Potițiu și Corul Seminarului din Botoșani.

A fost o zi minunata, atât pentru a petrece timpul împreuna laolaltă cu cine tinde și încearcă să se îndreptezi de zi, cât și pentru a descoperi lucruri noi de la persoane remarcabile din punct de vedere a cunoștinței și a exemplui spiritual precum PS Părinte Episcop Siluan, PS Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania și Preacucernicul Părinte Profesor Constantin Necula.
 

Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *