sabato 9 dicembre 2017

Congresul Nepsis 2017 - a 2-a recenzie

Cu ocazia împliniri celui de-al 9-lea an de la înființarea frătiei Nepsis Italia, cu binecuvântarea IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, pe data de 6 Decembrie 2017 a avut loc Congresul Nepsis în locația Sactuarului Divino Amore din capitala Italiei.

În această zi s-au strâns mulți dintre tinerii din comunitatea ortodoxă română din Italia de prin toată peninsula pentru a petrece împreună o zi senină si folositoare de suflet aniversând înființarea Frăției Nepsis.

Congresul a început la orele 12:00 cu o tombola la care toti participanții, mici și mari, au potut câștiga diferite obiecte folositoare, inclusiv premii speciale. Întretimp s-a desfășurat de asemenea “Master Cake”, un concurs de gătit dulciuri de post. Ulterior, a avut loc o conferință unde Parintele și Profesorul Vasile Gavrilă a vorbit despre lucrurile folositoare atât rolului de tânăr cât si celui care îi vin copilului si al adultului.

Personal, au avut mult impact urmatoarele fraze:
- „nu Dumnezeu se ia dupa gps, ci gps-ul se ia dupa Dumnezeu asa cum toate lucrurile lumi”
- „A fi domn e o intamplare, a fi om e lucru mare!”

La fel de impresionantă a fost și următoarea cuvântare despre prunci:
A fi copil înseamnă a avea cel mai mare statut pe care omul ar putea să-l aibă. Aceast concept îl regăsim în diferite cuvinte spuse de Mântuitorul. În capitolul XVIII din Sf. Evanghelie după Matei IIsus Hristos spune apostolilor Săi urmatoarele cuvinte: „De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăţia cerurilor” și „Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor”.

Cuvântul Părintelui s-a conclus cu mai multe întrebări puse de către tineri și de părinții acestora.

Mai apoi s-a desfășurat concertul de colinde ale tinerilor veniți din diferitele parohii, terminand cu colindele doamnei preotese Iustina Irimia Cenuşă sosită tocmai din Botoşani împreună cu sotul său părintele Teodor Cenuşă.

Spre final au fost înmânate premiile speciale de la tombola cât și premiile pentru câstigătorii de la “Master Cake”. iar după ce împreună cu toții am cântat un colind,  primind binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Siluan, cu bucurie in suflet ne am intors fiecare la casele nostre

Marta
Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *