martedì 31 dicembre 2019

Bilanțul activităților frăției Nepsis din 2019


  Iată că a sosit timpul să trasăm o linie în urma activităților desfășurate în anul 2019.
  Tinerii Nepsis din Parohia Întâmpinarea Domnului din Civitavecchia , sub atenta îndrumare a Părintelui paroh Ioan Dimulescu, s-au ocupat de mai multe proiecte.
  În primul rând nepticii s-au întâlnit în fiecare vineri seară după ce au participat la slujba de Vecernie, au continuat atât atelierele de discuții și de muzică psaltică, cât și catalogarea bibliotecii parohiale, s-au implicat în organizarea serbărilor de 8 martie și de Crăciun ale copiilor, și au dat startul la două proiecte inovative: cursul de cusut, ținut de femeile din parohie, și Ziarul Nepsis Civitavecchia, un scurt jurnal semestrial în care sunt prezentate articolele de pe blogul frăției Nepsis.
  Cu ocazia sărbătoririi hramului principal al Bisericii ''Întâmpinarea Domnului" și a Zilei Mondiale a tinerilor ortodocși, parohia noastră a găzduit Întâlnirea tinerilor ortodocși din regiunea Lazio.
  Un mic grup a plecat în luna martie în pelerinaj la Mănăstirea Buna Vestire de la Benevento, iar pe parcursul anului câțiva tineri au mers în Țara Sfântă împreună cu enoriașii parohiei, în tabăra Nepsis din România și în Muntele Athos.
  La sfârșitul lunii martie s-a participat la Roma la conferința "În ce mod ne trezește Hristos la realitate?" susținută de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.
  Tinerii neptici au prezentat în parohie un scurt program compus din jocuri, poezii și cântece patriotice în cadrul Festivalului portului popular și de Ziua Națională a României.
  Luna decembrie a fost mai activă: s-a împodobit bradul de Crăciun, un tânăr a reprezentat parohia la Congresul Nepsis de la Lodi, ceata de colindători s-a adunat la spectacolele de colinde "Le tradizioni attraverso gli occhi dei bambini", în catedrala din oraș, în ziua de Crăciun în parohia noastră, dar și în seara de ajun la casele celor dragi.
  Cum bine știți tinerii noștri fac parte și din Ansamblul Jocul din Străbuni al parohiei, prin care duc mai departe tradițiile românești.
  Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru rezultatele și darurile dobândite în acest an, Părintelui pentru dragostea și buna îndrumare, și celor dragi care cred in noi și ne sprijină în ceea ce facem.

Autor: Elena Andreea Constantin






Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *