venerdì 15 febbraio 2019

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Lazio [recenzie]


                     


Tinerii Nepsis din regiunea Lazio s-au întâlnit sâmbătă 2 februarie în parohia noastră, la sărbătoarea hramului principal al Bisericii „Întâmpinarea Domnului” și a Zilei Mondiale a tinerilor ortodocși.
Ziua a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de Preasfințitul Episcop vicar al Italiei Atanasie de Bogdania, împreună cu Părintele Protosinghel Nicodim și un sobor de preoți.
După agapa frățească, Părintele Nicodim, starețul Mănăstirii Buna Vestire din orașul Mirabella Eclano, a susținut conferința cu titlul „Frumosul și rușinea în ziua de azi”. Părintele Nicodim ne-a împărtășit minunatul cuvânt al Părintelui Rafail Noica „frumosul este parte integrantă din Adevăr, explicându-ne că tot Cuvântul lui Dumnezeu este „frumos” și ce este în afara Acestuia e „urât”. Astfel, ne dăm seama ca a-L trăi zilnic pe Hristos înseamnă a fi ancorat în Adevăr, implicând o mărturisire de credință asumată, precum cea a Sfinților Părinți. Nu trebuie să ne fie rușine de credința noastră, de Hristos, de Biserică, ci să mărturisim tainele acesteia prin gândirea, simțirea, vorba și comportamentul nostru. Prin urmare, dragostea în Domnul și credința noastră devin contagioase, iar cei din jurul nostru pot regăsi calea către Hristos.
La sfârșitul conferinței, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie  de Bogdania a dăruit un cuvânt de binecuvântare tinerilor ortodocși, după care au urmat programe interactive și ateliere de discuții.
Ziua s-a încheiat cu rugăciune, dând slavă lui Dumnezeu pentru bucuria și dragostea în care am fost învăluiți în Casa Domnului.

 Elena Andreea Constantin

Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *