lunedì 7 gennaio 2019

Bilanțul activității Frăției Nepsis Civitavecchia pentru anul 2018


Am încheiat împreună un alt an de activitate, iar pentru noi este timpul să facem un bilanț. Anul 2018 s-a caracterizat prin continuarea angajamentului Frăției Nepsis Civitavecchia, sub îndrumarea parintelui paroh Ioan Dimulescu, în vederea cultivării culturii românești și a spiritualității ortodoxe. În acest sens, Frăția Nepsis a organizat și a participat la evenimente precum ”Sosirea stindardului Unirii” în parohia noastră și Ziua Națională a Costulumui Național. De asemenea, în Frăția Nepsis s-au organizat pelegrinaje și deplasări în vederea participarării la conferințe tematice iar în paralel este în curs de catalogare biblioteca parohiei.
Frăția Nepsis Civitavecchia este prezentă în mediul virtual printr-un blog propriu, dar și prin rețelele de socializare precum facebook și youtube, datorită cărora sunt disponibile informații despre activitățile asociației și despre viața culturală a comunității românești, din Civitavecchia.

8 martie – Dăruirea flori personalului medical, asistentelor, infirmierelor și pacientelor a câtorva secții din Spitalul San Paolo din Civitavecchia.

11 martie – O delegație Nepsis Civitavecchia participă la conferința ”Rănit din dragoste de Cruce”, cu prilejul duminicii Sfintei Cruci.

13 mai – Spectacol de muzică și jocuri populare organizate cu prilejul sosirii a Stindardului Unirii în parohia ortodoxă din Civitavecchia.

27 mai – Festivalul bucuriei.

4 noiembrie – Celebrarea Zilei Naționale a Costumului Național prin prezentarea pieselor componente ale costumului și simbolurile acestuia cât și prin cântece și jocuri populare.

3 decembrie – Spectacol cu ocazia sărbătoarei Centenaruluii Marii Uniri.

18 decembrie – Împodobirea pomului de Crăciun a Parohiei.

23 decembrie – Colindătorii NEPSIS cu colinda la catedrala din Civitavecchia.

25 decembrie – Concert de colinde.30 decembrie – Festivalul de Datini și Tradiții de Anul Nou.

Dăm slavă Domnului pentru toate!


Share:

0 Comentarii:

Posta un commento

Nepsis Italia

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Articolele cele mai citite

Vizualizări totale

Modul de contact

Nome

Email *

Messaggio *